Helt På Vidda Festivalen

Lekende Lett

Lekende Lett vann Vestlandssatsinga under årets 100 Dagar
Med nytt album og ein sommarturne dei fleste artistar berre kan drømme om er Lekende Lett klar for å erobre dansegolvet og festivalgraset.

Lekende Lett slapp sin første låt i 2016 (Kom å lag litt liv) og har siden utforsket skjæringspunktet mellom rnb, klubb og rap over ti singler. Med tekster på kav bergensk, dum-smarte refrenger, lekne og innovative produksjoner står
de sjangermessig alene i norsk musikkflora.


Kristian har en omfattende musikalsk CV og har bla gjort seg bemerket som soloartist under navnet Stockhaus og med prog-new wave bandet Ungdomskulen.
Synne er utdannet og jobber som fotograf og har tatt bilder av store deler av musikk-Bergen, hatt utstillinger og regissert flere musikkvideoer. 


Debutalbumet For alltid kom ut 14. april:
For Alltid er et album som stadfester hva LL har etablert samtidig som duoen utforsker, skyver og oppgraderer sin musikalske og eklektiske arv. Albumet er energisk, oppfinnsomt og rommer miami bass-inspirerte ballader, motivasjon i house-drakt og generell unorsk stemning og musikalsk tilnærming. Det er både neglelakk og skitt under neglene, humor og alvor, hjertesorg og kåthet og en iver om å skape noe nytt.


100 Dagar og vestlandssatsinga skal skape grobotn for erfaringsutveksling, nettverksbygging og samarbeid mellom festivalane på vestlandet, og vera ein pådrivar for å få fram nye band og artistar frå vestlandsregionen. Kvart år går alle festivalane i lag og gir eit band spelejobb på sin festival.


Det gir ein utruleg verdi for artisten som blir valgt som får både merksemd, ein betalt turne og massevis av erfaring.

Festivalane som er med i 2023:
Tysnesfest 12.-16. juli 
Festidalen 24. juni 
Mablis  16.-17. juni 
Skånevik Bluesfestival  6.-8. juli 
Festi i Vest 23.-24. juni 
Utkant 27.-29. juli 
Helt på Vidda 25.-26. august 
BygdaLarm 30.06-01.07. 
Vill Vill Vest 
Fiskepiren
Frugaard Arena/Blå Time på Stord